Sałatka, którą chcę Wam dziś zaprezentować jest bardzo pożywna, idealna na lekki obiad, kolację czy posiłek do pracy. Oryginalny przepis (ja go trochę zmodyfikowałam) pochodzi ze wspaniałej książki autora bloga Salad Pride pt."SałatLove". W dodatku robi się ją ekspresowo dzięki gotowym warzywom Bonduelle gotowanym na parze.
Składniki na 2 porcje:
Pół szklanki surowej komosy ryżowejPół puszki cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
2 garści pomidorków koktajlowych
2 garści czarnych oliwek
Garść natki pietuszki
Prażony sezam
Do podania:
4 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki octu jabłkowego
Sól i pieprz
Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie myjemy i kroimy na pół pomidorki oraz oliwki, natke pietruszki drobno siekamy. Ugotowaną komosę wykładamy na talerz, na niej układamy cieciorkę Bonduelle, pokrojone pomidorki i oliwki. Całość posypujemy sezamem i natką pietruszki. Z oliwy, octu, soli i pieprzu robimy dressing, którym polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego :)
Przepis bierze udział w akcjach:
Dziękuję za dołączenie do akcji i wspaniały przepis! Zrobię jeszcze w tym tygodniu i wezmę ze sobą na zajęcia. Pycha! :D
OdpowiedzUsuńPyszna i pełna zdrowia sałatka :)
OdpowiedzUsuńNiezwykle pysznie wygląda ta sałatka, pochrupałabym na kolację;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńWłaśnie mam komosę w domu i tak się zastawiałam co by tu z nią zrobić! I zrobię sałatkę! fajna inspiracja!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam: www.homemade-stories.blogspot.be
Wspaniała - pyszna, zdrowa i sycąca!
OdpowiedzUsuńTe kolory mówią same za siebie musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie!
OdpowiedzUsuń