wtorek, 2 czerwca 2015

Ekologiczne płatki quinoa Symbio z truskawkami

Uwielbiam ten wiosenno-letni czas, gdy na straganach pojawiają się pachnące z daleka, czerwone, soczyste truskawki. Objadam się nimi cały czas. Na śniadanie, obiad, kolację oraz na podwieczorek i na deser :) A skoro mowa o deserze-dawno już nie było tu żadnych słodkości. Dziś więc pyszny i zdrowy deser z truskawkami w roli głownej. Deser wegański, bez glutenu, bez laktozy, bez białej mąki, bez dodatku białego cukru i do tego ekspresowy. Polecam go również jako słodkie śniadanie :)
 


Składniki na jedną duzą porcję:

4 łyżki ekologicznych płatków quinoa Symbio
3/4 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka ekologicznego karobu Symbio
1-2 łyżeczki syropu z agawy
świeże truskawki

Mleko kokosowe wlewamy do rondelka, zagotowujemy. Do gotującego sie mleka dodajemy płatki quinoa, karob i syrop z agawy. Gotujemy na malym ogniu cały czas mieszając przez ok 5 minut. Przekładamy do miseczek. Możemy jeść od razu na ciepło lub po schłodzeniu. Podajemy ze świeżymi tuskawkami.


Milion Smaków Truskawek - druga edycja

Wiosenne słodkości!

5 komentarzy:

  1. Komosianka z truskawkami? Ideał śniadaniowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne śniadanie! Dotąd miałam okazję jeść komosę tylko w postaci kaszy, nie wiedziałam, że są też płatki.

    OdpowiedzUsuń
  3. jeszcze takich nie jadłam! płatki prezentują się pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie jadłam jeszcze tych płatków. Wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią.